ספרי הדרכה
על הכתיבה
- סטיבן קינג
לפני שנים רבות, ביקרתי בחנות הספרים ראיתי את הספר הזה ופחדתי.
כל כך פחדתי לקחת אותו, אבל כל כך הסתקרנתי.
פחדתי כי לפני זה קראתי את הספר 'המיטה של ג'ראלד' של סטיבן קינג וכולו חמש מאות עמודים של סיוטים שעוברים על האשה הקשורה באזיקים למיטה.
את סטיבן קינג מכירים כמעט כולם, אם לא דרך ספריו אז לפחות דרך הסרטים המבוססים על חלק מספריו.
חששתי שמדריך הכתיבה יתאר סיוטי כתיבה.
הימרתי ולקחתי. בהחלט הופתעתי.
בניגוד לספריו המאפיינים, פחד, אימה ואפלה, ספר ההדרכה הינו נעים ומסביר פנים, פותח דלתות ומספר על תובנותיו של סטיבן קינג לגבי הכתיבה ונותן טיפים שונים לגבי הכתיבה.
חצי מהספר הוקדש לקורות חייו של סטיבן קינג, מתוכם ניתן להבין את הסיבה להיותו אחד הסופרים המפורסמים בעולם. שתי תכונות חזקות המאפיינות אותו הן שקדנות והקפדה.
בחצי השני של הספר הוא מחלק אותו לכמה חלקים:
ארגז כלים לכתיבה- בחלק זה סטיבן מציע להשתמש בכלים שיש לכל אחד מאיתנו, אוצר המילים שיש ברשותנו, מביא טיפים לשכתוב נכון, מראה איך קלישאות הורסות את הסיפור ומציג תוך כדי דוגמאות לכתיבה נכונה בטקסטים, בפסקאות.
על הכתיבה- מספר מהי הכתיבה בשבילו. מתעקש שאין דבר כזה שאין מוזה, כל בוקר מתיישב לכתוב עד שמסיים את המכסה שלו לאותו יום. המשפט הבא מתוך החלק הזה, נחקק בזכרוני כל השנים "אני כותב עשרה עמודים ביום שזה אלפיים מילים", אחת השאיפות שלי, היא להגיע לכמות המילים הזו ביום.
אחת האמירות בספר, שעל מנת לשפר את הכתיבה, צריך לקרוא, אם לא, אז אין טעם לכתוב ספר. סטיבן מספר שקורא בין שבעים לשמונים ספרים בשנה ועוד טוען שזה בקריאה איטית, בכך הוא מזכיר לי את אהבתי לספרים וגם לזה אני שואפת, לקרוא כמה שיותר, תמיד מונח ספר ליד מיטתי שבו אני קוראת לפני השינה.